klíma szerelés
A klímaberendezések, klíma szerelésekor egyre gyakrabban akadnak olyan feladatok, amikor a berendezés kültéri egységét a szükségesnél jobban el kell „bújtatni”. A készülék nem kerülhet a homlokzatra, a cseppvíz nem csepeghet az utca járdájára, a kalorikus csövezést nem látható módon szükséges elvezetni, vagy kizárólag a tetőn lehet a kültéri egységet elhelyezni. Vállalkozásom - több klímatizálásban egyébként profi cég – megbízásának eleget téve valósít meg lehetetlennek látszó kivitelezéseket a kötéltechnika alkalmazásával.
 
 Tetőtéri lakások
Tapasztalatom, és a fizika törvényei szerint is a tetőtéri lakások felmelegedése törvényszerűen nagyobb az átlagosnál. Ezekben az esetekben a kültéri egység nem kerülhet máshová, mint a tető cserepeire. Ilyenkor sokan sok felé futnak, hisz nincs egyszerű és kézenfekvő megoldás. De van! – Hozzá teszem nem én találtam ki, de megtanultam és bevált. A cserépgyártóknak hála vannak olyan specifikus terhelésnek kitehető cserepek, melyeken akár egy kéményseprő is lépésről lépésre végigmehet a tetőn s így eljuthat munkaterületére. Mi is ezen cserépelemeket használjuk. Egyszerűen kiváltjuk a megfelelő tetőburkoló elemeket ezekre a készre gyártott cserepekre, és kis ügyességgel a kültéri egység számára tökéletes tartókonzolt szerkesztünk.
 
 Költségek
Első ránézésre a kötéltechnikával alkalmazott klíma szerelések magasabb árfekvésben vannak. érthető. Az ilyen s ehhez hasonló feladatok lényegesen több előzetes egyeztetést, szervezést igényelnek, a kivitelezés során pedig a megfelelő védő- és kötöző eszközök használata mellett összpontosítást és fegyelmet követelnek. „Vigyázz a tetőn dolgoznak!” Hozzá teszem, ezek a feladatok időben is többet jelentenek egy átlagos klíma szerelés időintervallumával szemben.
 
Alpintechnika alkalmazásával olyan munkák is megvalósíthatók, melyek fél napos állványozással sem oldhatók meg, sőt példa volt már arra is, hogy a gépi emelőkosár sem hozott elegendő szerelési biztonságot és magasságot!
Az alpintechnika alkalmazásáról több képet is talál a Galériában.
 
Bemutatkozás
Klíma szerelés - szolgáltatások
Elérhetőségek
Ajánlatkérés
Galéria - klímaszerelés közben
Referenciák - klímatechnika, hűtéstechnika
Klíma berendezések
Kiemelt klímaberendezések
Inverter
Klíma szerelés alpintechnikával
Érdekességek
Klíma fogalomtár
  Klíma szerelés | Tháliatechnika és Klímatechnika Szolgáltató Bt. - Minden jog fenntartva!