klíma szerelés
Klíma szerelés, javítás
 Felmérés

A második lépés a telefonos beszélgetés után. Fontosnak tartom ezt a találkozást (természetesen a klimatizálni kívánt helyszínen), hiszen bizalom és szimpátia nélkül nincs jó kapcsolat e szakmában sem. Feltétlenül szükséges megtudnom az Ön igényeit, a helyiség adottságait, és minden körülményt, mely befolyással bír az adott probléma megoldásában. Rögtönözni is lehet, de elkerülni a félreértéseket, illetve előre tisztázni mindent, ami szakmai és esztétikai kérdéseket vet fel, sokkal jobb megoldás.

 
 Klímaberendezések értékesítése

A felmérés során fotók, prospektusok segítségével bemutatom a különböző márkák és típusok kinézetét, a berendezések méretét és szolgáltatási színvonalát. Kiválasztható és összehasonlítható a márkák közötti különbség. A helyszínen azonnal párosítom a készülékeket áraikkal és vagy azonnal, vagy egy két nap gondolkodás és mérlegelés után kiválasztható az önnek leginkább megfelelő típus. Tapasztalati úton meg tudom mondani, hogy mely berendezésre mennyi időt kell várni, hogy a raktárba érkezzen, és utána az ön otthonába szállítsam.

 

 Klíma Szerelés

Ez egy hozzáértést és szaktudást igénylő munkafolyamat. Speciális eszközökkel és szerszámokkal felszerelkezve érkezem és kezdem meg a munkát. A klíma szereléshez minden szükséges anyagot magam szállítok, és a korábban megbeszélt módon installálom a berendezést.

Fontos részletkérdések:
A berendezés által termelt úgynevezett cseppvíz elvezetése, kivezetése.
Hogyan és milyen lehetőségek mutatkoznak ennek a problémának a legjobb és egyben legegyszerűbb megoldására. Vannak sémák, bevált módszerek melyek alkalmazása az évek során folyamatosan fejlődött. A legjobb és legszebb megoldást prezentálom.
A berendezés elektromos árammal működik, ezt oda kell vinni a beltéri vagy kültéri egységhez.
Ennek is megvannak a bevett megoldásai. A meglévő villamos hálózat minőségétől és kiépítettségétől sok függ. Igény szerint kiépítem (ha szükséges) a megfelelő kábelezéssel a kívánt átmérőjű kábellel a villamos vezetéket, külön biztosítékot helyezek el a biztosítéktáblán. A legjobb és legszebb megoldást prezentálom.
Vésés vagy kábelcsatornázás, tetőszerkezet, vagy álmennyezet?
Kérdések melyekre mind választ kapunk a felmérés során. Számtalan helyszín bizonyította, hogy sokféle esztétikus megoldás létezik a berendezések csővezetékének „elbújtatására”. A legjobb és legszebb megoldást prezentálom.

 
 Karbantartás

A klímaberendezések mindegyike igényli a rendszeres felülvizsgálatot és tisztítást. Ez is szakmunka. Az ok egyszerű: egy beltéri egységen sok ezer köbméter levegő áramlik át adott idő alatt. A levegő, mint tudjuk több összetevőből áll, de ezen kívül polleneket és jelentős mennyiségű port is tartalmaz, melyet a berendezés saját magán átáramoltat és persze azokat megszűri. De ha a szűrők eltömődnek, a lamellák elkoszolódnak, a hőcserélés pedig - mely nélkül nincs klímatizálás - nem tud létrejönni. Ha nem teremtjük meg a megfelelő feltételeket, a berendezés először is sok áramot fogyaszt, és ezzel párhuzamosan folyamatosan 100%-on dolgozik. Ez utóbbi pedig rohamos élettartam csökkenést eredményez, végső esetben a klímaberendezés részegységeinek tönkremenetelét eredményezi. A karbantartás a gyártók által kötelezően előírt feladat, hiszen hogyan vállalhatnának garanciát egy készülékre, ha az nem kapja meg a szükséges törődést. Önnek van, vagy lesz egy klímaberendezése, mely szolgálja az ön jobb közérzetét, nyugodt pihenését abban az esetben, ha Ön is megteszi a működéséhez feltétlenül szükséges lépéseket.

 
 Javítás

Olykor szükséges egy klímaberendezés hibáinak elhárítása. Teljes körű szervízeléssel és alkatrészellátással állok rendelkezésre. Amennyiben a kültéri egység meghibásodását tapasztalom, azt leszerelem és műhelyben javítom, majd újra felszerelem és beüzemelem. A beltéri egység hibáit többnyire a helyszínen javítom. Telefonos beszélgetésünk során a hibajelenségről és hibajelzésekről kérek pontos tájékoztatást, még az is lehet, hogy ki sem kell mennem önhöz, hogy a hibát elhárítsuk.

 

Amennyiben megrendeli szolgáltatásomat, munkám során a következőket tapasztalhatja:

– Ingatlanában egy olyan szakember páros fog dolgozni, akik igényesen és körültekintően végzik a rájuk bízott feladatot.

– Ingatlanának, bútorainak, burkolatainak, padlózatának megóvása érdekében a szükséges eszközök felhasználásával fogunk dolgozni.

– A munka során mindent megteszünk, hogy a lehető legkevesebb por keletkezzen.

– Falfúrási feladatainkat ipari porszívóval, közvetlen porelszívással végezzük el.

– Munkaterületünket folyamatosan tisztán tartjuk, a kivitelezés végén kitakarítva, bútorait visszarendezve, az Ön megelégedésének érdekében mindent megtéve vonulunk le.

– Gyakorta előfordul, hogy utómunkára is megkérnek minket, (például egy kép vagy dísztárgy másik helyre történő áthelyezése), e kéréseinek az Ön ingatlanában is igyekszünk megfelelni.

– Megbízható, idő szerint pontosságra törekvő, a becsült idő intervallumokat betartó és olykor a ' lehetetlennel ' dacoló szolgáltató-ipart képviseljük.

Az eltelt 17 év tapasztalása, a folyamatos tanulás arra ösztönöz minket, hogy magabiztosan, kulturált magatartással járjunk el minden helyzetben. Szolgáltatásunk sokakat meglepő minősége – bizonyítottan – vállalkozásom sikerének lényeges alkotó eleme. Az Megrendelők részéről vállalkozásom „tovább ajánlása” – maga a referencia.

 
Bemutatkozás
Klíma szerelés - szolgáltatások
Elérhetőségek
Ajánlatkérés
Galéria - klímaszerelés közben
Referenciák - klímatechnika, hűtéstechnika
Klíma berendezések
Kiemelt klímaberendezések
Inverter
Klíma szerelés alpintechnikával
Érdekességek
Klíma fogalomtár
  Klíma szerelés | Tháliatechnika és Klímatechnika Szolgáltató Bt. - Minden jog fenntartva! | Webdoboz